Hoe werkt een open huis voor de koper? – KeyWeetje

Hoe werkt een open huis voor de koper? – KeyWeetje

Heb je een woning dat je op het oog hebt en wil je deze graag bezichtigen? Het is niet altijd efficiënt om een afspraak te maken via een makelaar, want er worden steeds vaker een open huis gehouden voor potentiële kopers. Bij een open huis stelt een verkoper zijn of haar woning open voor mensen die geïnteresseerd zijn. Wat is nou een voordeel hiervan voor jou als koper en waar moet je op letten bij een open huis?

Wist u dat KeyValley duizenden woningen aangeboden heeft die nergens anders aangeboden zijn? Bekijk nu ons woningaanbod:

Bekijk aanbod

Reden om open huis te organiseren

Een verkoper kan haar of zijn woning openstellen door gebruik van een open huis. Een open huis is een eenvoudige en laagdrempelige manier om potentiële kopers kennis te laten maken met je woning. De datum en tijd van een open huis worden bepaald door de verkoper en ook de makelaar, maar meestal vinden ze plaats ’s avonds of in het weekend.

Voordelen van open huis voor de koper

Een open huis biedt de potentiële koper een mogelijkheid om rond te kijken in een huis. Je kan ook zonder afspraak naar binnen wandelen en het huis goed bezichtigen. Een ander voordeel is dat je in meerdere gevallen een praatje met de verkoper kan maken, wat eigenlijk nooit tijdens een normale bezichtiging het geval is. De verkoper weet vaak meer details over de woning dan de makelaar zelf.

Tips voor de kopers

Ben je al geïnteresseerd in de woning? Plan dan een tweede bezichtiging in, om de woning ook is buiten het open huis te bekijken. Zonder andere mensen in het huis die zitten te kijken, kan je rustig alles nalopen, voordat je misschien besluit om de volgende stap te zetten en een bod uit te brengen.

Gerelateerde posts

De warmtepompen en zonnepanelen nemen Nederland over, “het groene tijdperk is aangekomen”

Nederlanders leven nu in een iets 'groener' milieu dan 3 jaar geleden. De laatste paar jaar zie je...

Verder lezen

Schokkende uitslag uit onderzoek van Binnenlandse Zaken, één op de vijf huishoudens heeft last van schimmel en vocht.

Uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat bijna twintig procent van de...

Verder lezen

Huishoudens in Drenthe en Groningen koploper gasverbruik: ‘Ze kunnen veel besparen’

Huishoudens in Drenthe en Groningen verbruiken het meeste gas van Nederland. In delen van Limburg...

Verder lezen