Hoe werkt een open huis voor de koper? – KeyWeetje

Hoe werkt een open huis voor de koper? – KeyWeetje

Heb je een woning op het oog en wil je deze graag bezichtigen? Het is niet altijd nodig om een afspraak te maken via de makelaar, want steeds vaker wordt er een open huis gehouden voor potentiële kopers. Bij een open huis stelt een verkoper zijn of haar woning open voor geïnteresseerden. Wat is het voordeel hiervan voor jou als koper en waar moet je op letten bij een open huis?

Wist u dat KeyValley duizenden woningen aangeboden heeft die nergens anders aangeboden zijn? Bekijk nu ons woningaanbod:

Bekijk aanbod

Reden om open huis te organiseren

Een verkoper kan zijn of haar woning openstellen door middel van een open huis. Een open huis is een laagdrempelige en eenvoudige manier om potentiële kopers kennis te laten maken met je woning. De datum en tijd van een open huis wordt bepaald door de verkoper en de makelaar, maar meestal vinden ze ’s avonds of in het weekend plaats.

Voordelen van open huis voor koper

Een open huis biedt een potentiële koper de mogelijkheid om in een woning rond te kijken. Je kan zonder afspraak naar binnen wandelen en het huis goed bekijken. Een ander voordeel is dat je in veel gevallen met de verkoper kan praten, wat tijdens een normale bezichtiging niet het geval is. De verkoper weet vaak meer details over de woning dan de makelaar.

Tips voor kopers

Ben je geïnteresseerd in de woning? Plan dan een tweede bezichtiging in om de woning ook buiten het open huis te bekijken. Zonder andere mensen in het huis kan je rustig alles nalopen, voordat je eventueel besluit om de volgende stap te zetten en een bod uit te brengen.

Gerelateerde posts

Je woning warm houden in de koude dagen. Hoe doe je dit?

Dat het buiten guur is, vinden we doorgaans niet zo erg. Zolang we er binnenshuis maar niet al te...

Verder lezen

Energieprijzen stijgen enorm!

De energierekening stijgt in 2019 behoorlijk. Het jaartarief gaat naar schatting gemiddeld zelfs...

Verder lezen

Keytip! Hoe maak je je woning gezonder

Voor veel Nederlanders is de start van een nieuw jaar het begin om gezonder te leven. Dat kan...

Verder lezen